CLOUD Services van Cleverware


1. Cloud Back-up (BaaS)
2. Cloud Disaster Recovery(DRaaS)
3. Cloud Back-up voor Office 365

Waarom een Cloud Service van Cleverware?
Waarom Cloud Service van Cleverware

1. Cloud Back-up (BaaS)

Veilige Cloud Back-up oplossingen
Onze Cloud Back-up oplossingen bieden niet alleen bescherming voor uw on-premise data, maar helpen u ook om data in de Microsoft Office 365 cloud te beschermen. Of het nou gaat om een private, hybride of public cloud, met onze back-up as a service oplossingen heeft u altijd en overal de beschikking over- en bent u goed beschermd tegen verlies van uw data.

Waarom een back-up van uw data essentieel is
De digitale transformatie is evidenter dan ooit en uw data groeit exponentieel. Vraagt u zich af hoe goed uw data is beschermd, hoe snel u weer beschikking heeft over verloren data en wat de impact op uw organisatie is wanneer essentiële data niet meer tot uw beschikking staat?

Calamiteiten op het gebied van IT dienen zich altijd aan wanneer je het niet verwacht. De impact van verloren data of verminderde beschikbaarheid van applicaties door datacorruptie is onvoorspelbaar groot wanneer klanten, werknemers of toeleveranciers geen toegang meer hebben tot essentiële data en applicaties. Onderzoek wijst uit dat schade door verlies van data door het ontbreken van een goede back-up en ongewenst lange restoretijden van de aanwezige back-up nog steeds vaak voorkomende situaties zijn, waarbij er onvoldoende blijkt te zijn nagedacht over back-up en disaster recovery strategieën in het geval van een calamiteit.

Of het nou gaat om een hybride of “all cloud” model, met de betrouwbare back-up as a service oplossingen van Cleverware heeft u altijd en overal de beschikking over uw data en behoort dataverlies tot het verleden. De veiligheid en integriteit van uw data wordt gewaarborgd door onze specialisten gecombineerd met een hypermoderne cloud, redundant uitgevoerd en in Nederlandse Tier 3 datacenters ondergebracht.

Een betrouwbare back-up strategie volgens de 3-2-1 regel:

3 2 1
Het eerste fundament van de 3-2-1 regel beschrijft dat er drie kopieën van uw data beschikbaar dienen te zijn. Het tweede fundament beschrijft dat deze kopieën dienen te zijn opgeslagen op twee verschillende typen media. Het derde fundament beschrijft dat van de drie aanwezige back-ups, er één op een externe locatie

Cloud Back-up voor virtuele en fysieke IT workloads
Onze Cloud Back-up oplossing is gefundeerd op de Always-On Enterprise™ software van Veeam®. Veeam maakt applicatie consistente, image- en file-level back-ups van virtuele en fysieke IT workloads, waarbij ingebouwde deduplicatie en compressiefunctionaliteit zorgen dat u efficiënt gebruik kunt maken van beschikbare bandbreedte. De geïntegreerde WAN acceleratie zorgt ervoor dat bij het ontbreken van een snelle internetverbinding de back-up prestaties toch optimaal zijn.

Een reservekopie in onze Cloud
Zonder torenhoge investeringen in secundaire (datacenter)locaties, de bijbehorende infrastructuur en het beheer daarvan kunt u met onze Cloud Back-up oplossing eenvoudig en veilig een kopie van uw primaire back-up in onze Cloud opslaan. De Cloud Connect koppeling vanuit uw vertrouwde Veeam back-up omgeving zorgt voor een versleuteld transport van data naar onze hypermoderne en redundante Cloud, waarbij u “in contol” blijft over alle data en daardoor op elk gewenst moment snel en ongelimiteerd data kunt herstellen.

reservekopie in onze cloud

Onze Cloud Repository als primaire back-up
Indien het IT budget van uw organisatie het niet toelaat om losstaande storage voor on-premise back-ups aan te schaffen, of u bent van mening dat uw IT personeel al druk genoeg is met het uitvoeren van de dagelijkse kerntaken, biedt onze Cloud Back-up oplossing als primaire back-up target uitkomst. U kunt er zelf voor kiezen in welke mate u controle wilt hebben over het beheer van uw back-up jobs én het eenvoudig ongelimiteerd herstellen van uw data. Wilt u liever geen omkijken hebben naar uw back-ups en het beheer daarvan, dan zullen onze specialisten zorgdragen voor de back-ups en het eventueel herstellen van uw missie kritische data in het geval dit nodig blijkt.

Cloud Repository

2. Cloud Disaster Recovery(DRaaS)

Optimale bedrijfscontinuïteit binnen handbereik
De bedrijfscontinuïteit van moderne organisaties is in toenemende mate afhankelijk van de beschikbaarheid van missie kritische IT. De impact van een calamiteit met downtime tot gevolg leidt dan ook in veel gevallen tot aanzienlijke financiële of imagoschade. Een gedegen disaster recovery oplossing biedt uitkomst en garandeert de bedrijfscontinuïteit indien de primaire IT omgeving niet meer beschikbaar is.

IT-storingen, brand, cybercriminaliteit, diefstal of menselijke fouten vormen een serieuze bedreiging voor de continuïteit van uw organisatie. Soms zijn incidenten dusdanig ernstig dat uw dienstverlening langdurig stilvalt en uw organisatie niet meer bereikbaar of productief is. Dat zorgt voor omzetverlies, imagoschade en uiteindelijk hoge kosten.
Met de Disaster Recovery voor IT Workloads bent u verzekerd van optimale bedrijfscontinuïteit in het geval van een calamiteit. Lage Recovery Time Objectives (RTO) en Recovery Point Objectives (RPO) in combinatie met onze redundante disaster recovery cloud maken dat financiële en imagoschade door downtime tot het verleden behoren.

Daarom Disaster Recovery van Cleverware

1. Verzekerd van optimale continuïteit waardoor belangrijke processen niet langdurig worden onderbroken in het geval van een calamiteit.
2. Betrouwbaar advies en kostenefficiënte oplossingen zorgen ervoor dat u nooit teveel betaald. Disaster Recovery as-a-Service is de nieuwe standaard.
3. Onze ervaren specialisten staan 24/7 voor u klaar. Tijdens de implementatie of een calamiteit kunt u vertrouwen op de expertise van ons team

Disaster Recovery voor fysieke en virtuele IT workloads
Omdat geen enkele organisatie hetzelfde is, is het van belang om in samenwerking met de belangrijke stakeholders een organisatie specifiek Disaster Recovery Plan (DRP) op te stellen. Een DR plan richt zich primair op het herstellen van de IT continuïteit en omvat heldere uitgangspunten omtrent de te beschermen IT workloads, wie verantwoordelijk is voor welke stap in het herstelproces en welke afhankelijkheden er tussen de verschillende IT workloads bestaan. Zo kan het zijn dat niet alle fysieke of virtuele servers opgenomen worden in het DR plan, maar slechts een aantal servers welke essentieel zijn voor de bedrijfsvoering hoeven te worden beschermd om zodoende alleen de meest belangrijke bedrijfsprocessen tijdens een calamiteit te kunnen waarborgen.

Het uiteindelijke kostenplaatje van een complete disaster recovery oplossing wordt grotendeels bepaald door de Recovery Time Objectives (RTO) en Recovery Point Objectives (RPO) teneinde garanties te kunnen bieden aan de business over hoe snel de IT tijdens een calamiteit weer beschikbaar gemaakt wordt. Belangrijk hierbij is de afweging tussen daadwerkelijk verlies van data en de snelheid van de overschakeling naar de uitwijkomgeving; de RPO beschrijft wanneer het laatste herstelpunt is voor de data die beschikbaar komt tijdens de uitwijk, terwijl de RTO het tijdsbestek tussen een calamiteit en het herstel van IT beschikbaarheid beschrijft.

Disaster Recovery

Juist omdat deze eisen ten opzichte van beschikbaarheid zo verschillend kunnen zijn en niet iedereen het budget heeft om een eigen uitwijklocatie te bouwen en onderhouden, biedt onze Disaster Recovery voor fysieke en virtuele IT workloads de mogelijkheid om bedrijfscontinuïteit als een dienst af te nemen zonder torenhoge investeringen in kennis, hardware en software.

Disaster Recovery powered by Veeam
Wij maken gebruik van Veeam als basis voor onze disaster recovery oplossing waarbij Recovery Time and Point Objectives (RTPO) van uren tot dagen acceptabel is.

Een back-up als basis voor DR
Het uitgangspunt hierbij is dat wij reeds beschikken over een back-up van de VM’s binnen uw organisatie. Deze back-up zal als basis dienen voor de restore in onze disaster recovery cloud teneinde de IT workload zo snel mogelijk weer beschikbaar te maken. Het voordeel van deze methode is dat er naast de opslagkosten voor de back-up en een flat-fee voor elke beschermde VM geen directe kosten gemaakt worden voor het gebruik van de uitwijkomgeving, in afwachting van een calamiteit. In deze situatie is er extra tijd nodig om de back-up te herstellen naar onze DR cloud en resulteert daarom in een langere RTO.

Replicatie als basis voor DR
Veeam stelt klanten in staat om exacte replica’s van virtuele machines te maken op een externe locatie. Hierbij is het uitgangspunt dat er op de uitwijklocatie reeds een DR infrastructuur beschikbaar is, indien er een failover nodig blijkt te zijn. De replica VM staat uit en wordt opgestart zodra er zich een calamiteit voordoet, wat de RTPO ten goede komt. Het replicatie proces is echter I/O intensief en daarom niet bij uitstek geschikt voor alle organisaties omdat dit impact kan hebben op de performance van de productieomgeving.

Replicatie

Disaster Recovery powered by Zerto
Wij maken gebruik van Zerto als basis voor onze disaster recovery oplossing waarbij Recovery Time and Point Objectives (RTPO) van minuten vereist is.

Zerto biedt een innovatieve oplossing waarmee het mogelijk is om data op hypervisor niveau en tussen virtuele infrastructuren te repliceren. Er is daarbij geen afhankelijkheid van het gebruikte storage platform waardoor Zerto zeer breed inzetbaar is. Door middel van de inline Continuous Data Protection replicatie technologie worden RPO’s behaald van seconden, wat naadloos aansluit op de alsmaar toenemende eisen omtrent IT beschik-baarheid vanuit de business. Zerto werkt zonder het maken van snapshots en/of gebruik van host-based agents waardoor de performance van de productieomgeving niet beïnvloed wordt.

Zerto Disaster Recovery

Naast replicatie zorgt Zerto ook voor een application aware automation & orchestration proces zodat de missie kritische applicaties op een juiste manier beschermd zijn. Alle VM’s hebben hetzelfde consistancy point en kunnen in het geval van een calamiteit snel en automatisch worden hersteld. Zerto biedt tevens de mogelijkheid om hersteltesten uit te voeren, waarbij een rapport gegenereerd wordt waarin precies staat wat het gedrag van een betreffende applicatie is in geval van een calamiteit.

3. Cloud Back-up voor Office 365

Innovatieve Back-up for Microsoft Office 365
Met Microsoft Office 365 kunnen uw medewerkers overal en op elk moment (samen)werken, zonder dat u daarvoor een eigen infrastructuur hoeft te hosten voor applicaties zoals Exchange, SharePoint en OneDrive. Microsoft is weliswaar verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van de Office 365 functionaliteit, maar u bent zelf verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van de data binnen het Office 365 platform en daarmee ook voor het maken van een back-up mocht uw organisatie onverhoopt data verliezen.

De innovatieve Cloud Back-up oplossing voor Office 365 stelt u in staat om veilig back-ups van uw data te maken en biedt bescherming tegen het al dan niet per ongeluk wissen van Office 365 data binnen Exchange, SharePoint of OneDrive. Beveiligingsrisico’s en hiaten in de retentietermijn van Microsoft maken een externe back-up tot een “must have” om de continuïteit van uw organisatie te waarborgen.

Herstel Office 365 data met innovatieve functionaliteiten
Met de bescherming van onze innovatieve Back-up voor Office 365 heeft u de mogelijkheid om afzonderlijke items en bestanden snel te herstellen met flexibele, granulaire herstelopties. Met de geïntegreerde Veeam Explorer is het zoeken binnen Echange mailarchieven, SharePoint bibliotheken en OneDrive bestanden snel en gebruiksvriendelijk waardoor het herstellen van verloren data niet langer een tijdrovende klus is.

Krachtige zoekopties met Office 365 eDiscovery
Zonder een makkelijk toegankelijke kopie van uw Office 365 mailarchieven kan het ophalen van items in verband met regelgeving of compliance vereisten een kostbare en tijdrovende aangelegenheid zijn.

Met Veeam kunt u door middel van eenvoudige en geavanceerde zoekfuncties een diepgaande eDiscovery uitvoeren op Office 365 mailarchieven. Net zo gemakkelijk als bij een traditionele on-premise back-up.

Backup voor Office 365

Wilt u meer informatie hebben betreffende onze cloud services? Klik dan op de knop ‘Informatie aanvragen’ en vraag door middel van het formulier meer informatie aan.