plaatje cloud opslag

Cleverware Eigen Cloud, data opslag op een flexibele en goedkope manier. Wij maken geen prijs onderscheid in het uploaden of downloaden van data naar de cloud. Voor 25,= Euro kunt u via ons 1Terabyte (1000GB) data uploaden en kunt u voor 25,= Euro ook 1TB aan data downloaden.

Wij hebben ook een cloud data opslag die u op uw eigen locatie kunt gebruiken waarbij de kosten voor de benodigde hardware laag zijn en waarbij u de flexibiliteit heeft om dit later te veranderen naar een off-site cloud oplossing.

Wilt u uw “oude” data archiveren met de mogelijkheid dit later nog terug te halen en dit alles op de meest prijsgunstigste manier, neem dan contact met ons op.

Hieronder vindt u meer details over onze Cloud data opslag.

Het nut van cloud computing hoeft eigenlijk niet uitgelegd te worden. De bijbehorende begrippen zijn:

  • SaaS (Software as a service)
  • PaaS (Platform as a service)
  • IaaS (Infrastructure as a Service)

Allemaal bedoeld om de zorg voor het zelf beheren van IT-hardware en software bij bedrijven weg te nemen. Het werd en wordt al jaren gehyped, maar er “zomaar” mee beginnen is niet verstandig.

Als wij specifiek kijken naar de data die een gemiddeld bedrijf verzameld, dan is het besluit van het loslaten van deze vaak bedrijfskritische gegevens naar een datacenter op afstand er één dat weloverwogen genomen moet worden.

Bij Cloud Storage moet men zich afvragen wat er met de data gebeurt, wat zijn de kosten van het uploaden van data en (nog veel belangrijker) wat zijn de kosten van het terughalen (downloaden) van deze data.Maakt het bedrijf gebruik van zijn ‘Big Data’ om data-analyses uit te voeren of is het bedrijf een videobeeld verwerker waarbij er dus veel data van en naar de Cloud gaat, dan zijn aanbieders zoals Azure en Amazone erg blij met u. Reguliere cloud aanbieders zijn namelijk ingericht op data-ontvangst, maar hanteren andere kosten als de gebruiker zijn eigen data voor bewerking terug wil hebben.

Eigen Storage Cloud
Onze oplossing is simpel, Eigen Storage Cloud. Daar waar primaire opslag nodig is voor bedrijfskritische dataverwerking, zo stelt de Eigen Storage Cloud op een efficiënte en betaalbare manier uw kostbare data beschikbaar.

Om niet gebonden te zijn aan een merk, maken wij gebruik van een vendor-vrije 3 eenheid namelijk S3 (cloud), Object Storage en duurzame opslag op magnetic media (tape storage).

U kunt daarbij kiezen om de hardware op uw eigen locatie te installeren of op een uitwijk-locatie via Cleverware Eigen Cloud of bij een aanbieder naar keuze. Het voordeel is dat u veel minder kostbare hardware nodig hebt.

Met een software-defined storage applicatie als beheerlaag maakt dit object storage tot een betrouwbare en schaalbare storage oplossing. Daarnaast is er nog altijd een uitwijkmogelijkheid naar een regulier cloud-aanbieder door het gebruik van het universele S3 protocol.

Disaster recovery (DR) in de Cloud
Deze nieuwe dienst is een krachtige oplossing voor bedrijven die van de Cloud gebruik willen maken, maar die ook te maken hebben met een legacy-omgeving en legacy-backupplatform. De beschikbaarheid en integriteit van de data worden hiermee volledig gewaarborgd.

Toegang via een API
Object storage heeft als belangrijk kenmerk dat het niet direct benaderbaar is voor een Operating System (OS) omdat het geen lokaal of remote filesysteem is. Een API (Application Programming Interface) zorgt voor deze toegang. Het OS gebruikt block en file storage, een applicatie gebruikt object storage.
Object storage slaat gegevens op in een platte structuur met op zich staande en unieke ID’s in containers, dus niet in een hiërarchische structuur. Omdat het bijhouden van directory metadata niet nodig is, kan er veel gemakkelijker geschaald worden zonder performance impact.
Aanvullende gegevens (metadata) worden direct bij het object bewaard in plaats van in een andere node. Met één enkele API-aanroep zijn zowel het object als de bijbehorende gegevens direct beschikbaar.

Duurzaamheid
De meeste systemen voor object storage zijn enorm duurzaam, omdat data op minstens

drie verschillende plaatsen wordt bewaard met interne mechanismen om beschadiging en verlies van data tegen te gaan door middel van replicatie en controle op consistentie.
Total Cost of Ownership
Systemen voor object storage zijn ontworpen om op reguliere hardware te kunnen draaien.

Zelfs met de ruime overhead voor datareplicatie, blijft de prijs lager dan andere storage oplossingen die veelal gebaat zijn bij veel duurdere (merk) SAN-systemen.

Samenvattend:
Binnen de archiveer en Cloud solution kan de gebruiker kiezen uit de volgende elementen die elk op zich te gebruiken zijn of gecombineerd in elkaars verlengstuk staan. Voor de zekerheid noemen we ze nog eens:

  1. Cloud als stand-alone: Data direct naar een betaalbare en veilige Cloud
  2. Data via Object en tape storage naar uw eigen hardware Cloud
  3. Data via archief-software duurzaam direct naar Tape storage
  4. De combinatie van deze mogelijkheden Object en archief, tape storage en persoonlijke Cloud met een veilige uitweg naar Cleverware Eigen Cloud of een publieke Cloud op basis van het algemene S3 protocol.

 

Mogelijke voorbeelden van hoe Cloud opslag kan werken

Wilt u meer informatie hebben betreffende onze cloud data opslag? Klik dan op de knop ‘Informatie aanvragen’ en vraag door middel van het formulier meer informatie aan.